0

Birisi bana poğaça hamuruna soda ile havuç rendeledim mis gibi lezzetli ve yumuşacık – bayatlamayan poğaçalarım oldu dese abartıyorsun alt tarafı havuç derdim. Sodayı daha evvel pek çok defa mayalı tariflerde denedim. Buradaki tarifte de belirttiğim gibi sodalı mayalı poğaça bayatlamaz görüşüne asla katılmadım. Mayalı bir tarifin ertesi gün aynı kalması neredeyse imkansız bence.Aynı yumuşaklığı elde etmek için illa ısıtmak gerekiyor ve bulunduğumuz her ortam (mesela ofiste)bu pek mümkün olmuyor.


Bu tarif içinde tam buğday unu da barındırdığı halde soda havuç ve kabartma tozu etkisi ile hem çok lezzetli oluyor hem de ertesi günlere bile yumuşacık kalıyor.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.





HAVUÇLU SODALI POĞAÇA

2 yumurta(1 sarı üzeri için ayrılacak)
2 dolu yemek kaşığı koyu yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet ince rendelenmiş havuç
Yarım şişe soda (100 ml)
1 çay kaşığı dolusu tuz
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı tulum peyniri(veya beyaz peynir)
1 paket kabartma tozu
1,5 bardak tam buğday unu( yoksa beyaz un kullanın ancak o zaman daha fazla un gerekebilir. )
2 su bardağı beyaz un






Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Havuç çok sulu gelir ve hamur elinize yapışırsa biraz daha un ilave edin.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun…

Not:Dilerseniz peyniri hamura karıştırmak yerine ortasına da koyabilirsiniz.








Yorum Gönder

 
Top