0

Pazar kahvaltısı deyince aklınıza ne gelir? 
Benim aklıma pankek gelir oldu son zamanlarda. O yumuşacık, puf puf, iki lokmalık hamurların içine nutella ya da reçel sürüp hüpletmeye bayılıyorum! Kendimi bir-iki taneyle sınırlamaya çalışıyorum gerçi ama kaptırmak çok kolay, hem de çok. Bir kere minikler, sonra çok lezzetliler ve özellikle tatlı şeylerle güzel ikili olduklarından akla hemen nutella kavanozunu getiriyorlar:) Dolayısıyla cazibeleri bence krepten çok daha fazla. 

Pankek esasen bir Amerikan kahvaltısı. Krepten önemli bir farkı içine muhakkak kabartıcı konulması ve krep gibi inceciğinin değil tam tersine kabarığının makbul olması. Küçük ebatlarda yapılıyor, akçaağaç şurubu ve pudra şekeriyle servis ediliyor klasik şekliyle. Benim mutfağımda defalarca pişmiş olmasına rağmen blogda yer almama sebebi, açık söylemek gerekirse fotoğraflarda görülen kıvamın tutturulamamış olmasıydı. "Budur" demeden tarif vermek istememiş ve bu şahane tarifi beklemişim sanırım. Efendim tarif Jamie Oliver'a ait. İlk olarak sevgili Ebru ve Fatih'in bizde oldukları bir Pazar sabahı yaptım, afiyetle yedik. Ertesi hafta tekrar yaptım, bu kez fotoğrafladım. Onları "yeni klasör" içinde daha fazla bekletmek istemiyor ve belki Pazar sabahında denersiniz diyerek yazıyorum. 

Malzemeler: 

- 115 gr un (yaklaşık 1 su bardağı)
- 3 adet yumurta
- 140 ml süt (yaklaşık 2/3 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı toz şeker (bu benim ilavem, eklemeyebilirsiniz)
- Bir tutam tuz

Yapılışı:

1. Yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın. Akları bir tutam tuz ile kar haline getirin. Bu işlem için kullandığınız kap ve mikser uçları tamamen kuru olmalı. Mikserin yüksek devrinde sabırla çırptığınız yumurta akları aşağıdaki kıvamı alacak: 


2. Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa ve tepecikler oluşmuşsa işlem başarılı demektir. Şimdi hızlıca diğer aşamaya geçebilirsiniz: Yumurta sarılarını ve sütü çırpın, içine un ve kabartma tozunu (dilerseniz şekeri de) ekleyip tekrar çırpın. Çok çırpmanıza gerek yok, malzemenin birbirine karışması yeterli.

3. Şimdi mikseri bir kenara koyun ve yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak kaşıkla hamura yedirin. Tamamen kaybolması gerekmiyor, biraz görünür olsa da sorun değil.

4. Bir krep tavasını hafifçe yağlayın. (Bir kez yağlamanız yeterli olacaktır. Ancak pankekler tavaya yapışırsa tekrar yağlayabilirsiniz.) Hazırladığınız puf puf hamurdan bir tahta kaşıkla alıp tavaya dökün. Tek seferde 3-4 tane pişirebilirsiniz. Arkalı önlü pişirdiğiniz pankekleri servis tabağına alın. O kadar narinler ki çevirirken şekilleri bozulabiliyor, bence hiç sorun değil:)


Yanında nutella, reçel, bal, dilerseniz akçaağaç şurubuyla servis yapabilirsiniz. Bu arada akçaağaç şurubunu ilk kez deneme fırsatı buldum gittiğim bir kahvaltıda. Lezzet olarak şahsen ben mis gibi çam balını tercih ederim, ama sevenleri de var. Gerçi haksız değiller, gerçek akçaağaç şurubunda tam 54 tür antioksidan varmış ve bunların yaklaşık yarısının sağlığa faydalı olduğu kanıtlanmış. Bu da bir Women's Health bilgisi olsun:)


Ve mutlu son...

Yorum Gönder

 
Top