0
Muzlu Kek






Kahvaltı sofrasında ağzımızı tatlandıran lezzet muzlu kek oldu...Yaparken aklımda üzerinede beyaz çikolatalı krema yapmak vardı .Sonra gözüm her zamanki gibi nutellaya takılınca varmı senden lezzetlisi bu dünyada dedim :)Miss gibi muz kokan, dokusu yumuşacık ve lezzetli muzlu kek... Bu kadar güzel olacağını bilseydim hep yapardım diyeceğiniz bir kek olacak eminim....






Beyaz Çikolatalı Muzlu Kek

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
150 gram beyaz çikolata
50 gram sütlü çikolata
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet büyük muz(yada 4 minik)
2,5 su bardağı un





Öncelikle tereyağı ve çikolataları ısıya dayanıklı bir kabın içine koyalım.Daha büyükçe bir tencerenin içine su koyup tereyağ ve çikolata koyduğumuz kabı bu tencerenin içine oturtalım ve kısık ateşte çikolatayı eritelim.(benmari)

4 yumurta ve şekeri renk beyaz olana kadar iyice çırpalım.Ilınan tereyağlı çikolata karışımı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.2 muzu rendeleyip onlarıda çırpalım.Un,tuz,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edip özdeşleşene kadar çırpalım.

Hamuru yağladığımız büyük boy kare borcama döküp 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Soğuduğunda dilimlerip arzu ederseniz nutella ile servis yapın..

Afiyet Olsun...



Not:Kek kalıbında pişirirseniz pişirme süresi 50 dakikaya kadar çıkabilir.Keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Kekin dokusu yumuşak kalacak çok fazla pişirirseniz sertleşmesine sebep olabilirsiniz...





Yılbaşı hediye çekilişine katılmayı unutmadınız değilmi :)




Yorum Gönder

 
Top