0
Püreli Ispanak
Tuz biber dergisi kasım sayısı için hazırladığım bir kaç tarifi hala bloğumda yayınlamamışım.Buda o tariflerden biri.Sebze seven-sevmeyen herkesin eminim bayılacağı bir yemek.Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi porsiyonu küçük tutularak yardımcı yemekte olabilir hatta küçük sufle kaplarında bile pişirebilirsiniz.


Ispanak mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederim....

Püreli Ispanak Graten
yarım kilo ıspanak
2 adet pırasa
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
bir çay kaşığı muskat cevizi rendesi





Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 su bardağı süt ile çelik bir tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.Haşlama sırasında arada bir karıştırıp dibinin tutmasını önleyelim.Pırasaları minik minik doğrayalım ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda diriliklerini kaybedene kadar kavuralım.Ispanakları iyice yıkayıp doğrayalım ve kavrulan pırasaların içine karıştırıp bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım.Altını kapatıp biraz tuz ve karabiber ile tatlandıralım.

Beşamel sos için 2 yemek kaşığı unu tereyağda pembeleşene kadar kavuralım.2 su bardağı sütü yavaş yavaş ve iyice karıştırarak kavrulan una ekleyelim.Koyu muhallebi kıvamını alan karışıma tuz ve muskat rendesini ekleyip altını kapatalım.

Haşlanan patatesleri eizici veya blender yardımı ile püre haline getirip biraz tuz ilave edelim.İyice yağladığımız fırın kabımızın altına patetes püresini yayıp üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri serpiştirelim. Ispanaklı karışımı beşamel sos ile iyice karıştırıp patates püresinin üzerine yayalım.Kalan yarım bardak kaşar peyniri rendesinide üzerine serpip 180 derece ısılı fırında 15 dakika kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet Olsun....





Yorum Gönder

 
Top