0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 3 Dilim Ekmek İçi 
- 500 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Pazı 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- 2 Su bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- Kararında Karabiber, Kimyon, TuzKızartmak İçin- Kararında Sıvı YağHazırlanışıPilav için, bir tencereye suyu alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve 1 su bardağı yıkanmış pirinci üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar ilk 10 dakika orta, daha sonra kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Pazıları yıkayıp, saplarını kesin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kenara alın. Köfteleri hazırlamak için, kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, 1 çorba kaşığı sirke, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteler ılındıktan sonra bir adet köfteyi avucunuza alıp pilavla kaplayın ve düz bir zemine yaydığınız pazı yaprağının içine sarıp servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top