0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Su bardağı İnce Bulgur 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 150 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 5 Su bardağı Su 
- 6 Çorba Kaşığı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzÜzeri İçin- 3 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 5 Diş Sarımsak 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında SumakHazırlanışıBir kabın içine ince bulgurları alıp sıcak suyu ekleyelim. Kapağını örtüp 10 dk. şişmesini sağlayalım. Bulgurlara yumurtayı, unu, rendelenmiş soğanı, kıymayı tuzu ve baharatları ekleyelim. Ara sıra su serperek, bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım. Bir tencerede suyu kaynatalım. Köfteleri tencereye aktarıp 5-6 dk. hafifçe yumuşayana dek haşlayarak delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip yarım dk. kavuralım. Bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine limon suyu gezdirip sumak serpelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince doğranmış sivri biberleri ve kıyılmış maydanozu, sumağı köftelerin üzerine serpip servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top