0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Izgara Tarifleri
Malzemeler- 500 Gr Dana Kıyma 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 250 Gr Kuzu Kıyma 
- 1 Diş Sarımsak 
- 4 Çorba Kaşığı Süt 
- 3 Dilim Tost Ekmeği 
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıSarımsağı ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın. Yada evinizde elektrikli mangal varsa ordada yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top