0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 750 Gr Dana Kıyma 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 4 Dilim Ufalanmış Bayat Ekmek içi 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
İçi İçin- 2 Adet Haşlanmış Havuç 
- 1 Su bardağı Hazır Garnitür 
- 3 Adet Pişmiş Yumurta 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
HazırlanışıKıymayı derin bir kaba alıp üzerine yumurtanın sarısı hariç tüm köfte malzemesini ekleyerek iyice yoğurun. 2 saat buzdolabında bekletip yeniden yoğurun. Kullanacağınız fırın tepsisine harcı koyup elinizle bastırarak açın. Ortasına garnitürü yayın, yumurtaları ve havuçları bütün olarak tam ortasına koyun. Kıymanın kenarlarını ortaya toplayarak rulo haline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Köfte pişerken tepside biriken yağa 1 çorba kaşığı salça ekleyip hazırladığınız sosu köftenin üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top