0

Beşamel Soslu Sütlü Balık Tarifi

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 2 Adet Levrek 
Beşamel Sos İçin- 1 Litre Süt 
- 250 Gr Tereyağı 
- 1 Çay bardağı Un 
- Kararında TuzSüsü İçin- 3 Adet Biber 
- 6 Adet Çeri Domates 
- Kararında Rendelenmiş Kaşar PeyniriArzuya Göre- 200 Gr Karides 
HazırlanışıYemekğimize beşamel sosundan başlıyoruz. Bir kap içinde 250 gram tereyağ eritilir. 1 büyük çay bardağı tepeleme un üzerine yavaş yavaş ilave edilir. Sürekli karıştırmak gerekir. Rengi beyazlaşınca bir tutam tuz katılır. Bir yandan karıştırıp, bir yandan da 1 litre süt yavaş yavaş dökülür. Rengi giderek beyazlaşacaktır. Fokurdamaya başladıktan sonra soğumaya bırakılır. Levrekler kılçıklarından ayıklanıp fileto haline getirilir. Su dolu bir tencere içinde fileto haline getirdiğimiz levrekler konulur. Bir tutam kaya tuzu atıldıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Kaynayan levrekler geniş bir kap içine kevgir yardımıyla çıkarılır. Hazırlanan beşamel sos, Cam tepsi içine ince bir tabak halinde sürülür. Ardından haşlanmış levrekler boşluk kalmayacak şekilde üzerine yerleştirilir. Ardından kalan beşamel sosla levrekler üstün boşluk kalmayacak şekilde kaplanır. Üzerine ince dilimler halinde kesilen 3 adet sivri biber ve 6 adet çeri konulur. Üstünü kaplayacak kadar rendelenmiş eski kaşar peyniri serpilir. Arzuya göre 200 gram karidesle süslenir. 180 dereceye getirilmiş fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top