0


   Evde olan lokumları değerlendirmek için güzel bir tarif, deneyip beğeniceğinizi umuyorum.Ben güllü,portakallı vs. karışık lokum kullandım.Ama en güzeli fıstıklı kuş lokumlu oluyor demeden geçemedim...

  Huzur dolu günler dilerim....


Lokumlu Kurabiye (Nişastalı Kurabiye )

100 gr oda ısıısnda tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri(tatlı sevmiyorsanız biraz azaltın)
1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

12-13 adet lokum

Un ve lokum hariç bütün malzemeleri karıştırın.nu konrollü ekleyerek orta serlikte bir hamur elde edin.Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Lokumlarınız büyükse 2 veya 3 'e bölün.

Elinize hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar alıp avucunuz ile açın ortasına lokum yerleştirip yuvarlayın.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top