0
Aslında herşey çok normal başlamıştı.
İlk defa yapılmıyordu, hatta annemin klasik tarifiydi.
Önce 3 yumurta ve 1,5 su bardağı şeker pürüzsüz olacak şekilde çırpılmıştı.
Herşey oda sıcaklığında muhafaza edilmişti.
Daha sonra 1 su bardağı süt eklendi.
Biraz daha çırpıldı.
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ eklendi ve olay iyice büyüdü.
Hemen 2,5 su bardağı un ve arkasından 1'er paket kabartma tozu ve vanilya eklendi.
Herşey çok masum görünüyordu.

Kalıp bol margarinle yağlandı.
Hamurdan yarım su bardağı kadar kabın dibinde kalacak şekilde kek kalıbına döküldü.
Kalan hamura 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı su eklendi ve karıştırıldı.
Kakaolu karışım hamurun üzerine eklendi
ve 1 kürdan yardımıyla daireler çizilerek hamurla hafif karıştırıldı.
Ne kadar masum duruyor, değil mi?
Sonra 180 derecelik fırına aldık.
Ne olduysa ondan sonra oldu.
Kabardı, kabardı, kabardı...

En sonunda kalıbın sınırlarını aştı.

Üzeri kızarıp, çatlamaya başladı.
Baktık ki, biz bu kek ile baş edemeyeceğiz, yedik...

Yorum Gönder

 
Top