0


Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 60 dk

Malzemeler- 1 Adet Limon 
- 2 Yemek kaşığı Margarin 
- 1 Demet Maydanoz 
- 1 Kg Patlıcan 
- 2 Çay kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 1 Su bardağı Süt 
- 3 Çay bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzHazırlanışıPatlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu ve tuzlu suda bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın. Tavada margarini eritip 2 çay bardağı unu ilave edin. Sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca kaşarpeyniri, 2 yumurta, maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Patlıcanları süzüp bütün olarak beşamel sosa ilave edin. İyice yoğurarak macun haline getirin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Karışım yeterince katılaşınca buzdolabından çıkarın. Küçük parçalar koparıp parmak uzunluğunda yassı köfteler hazırlayın. Kalan unu düz bir tabağa alın. Kalan yumurtayı bir kasede çırpın. Kalan margarini tavada kızdırın. Hazırladığınız patlıcan köftelerini önce una sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top