0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 45 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 3 Dilim Ekmek İçi 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Tatlı kaşığı Kimyon 
- 500 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 4 Adet Patates 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Adet Yumurta 
Sosu İçin- 1 Yemek kaşığı Salça 
- 1 Su bardağı Su 
HazırlanışıPlastik bir kaba 500 gram dana-kuzu kıyma, 2-3 dilim ekmek içi, 1 adet soğan soyulup rendelenerek suyu sıkılarak kıymaya ilave edilir. Yarım demet maydanoz temizlenip bol sudan geçirildikten sonra ince ince dogranarak harca eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yumurta eklenerek yoğrulur. 4 adet patates, 3 yeşilbiber, 2 adet domates bol sudan geçirilir. Patatesler soyularak elma dilim kesilir. Orta ocak ateşine kızartma tenceresi konularak bol kizgin yağda dilimlenmiş patatesler kızartılır. Köftelere yassı şekil verilerek kızartılır. Biberlerin baş kısımları kesilip iç kısımları temizlenir. Ardından ikiye bölünür ve kızartılır. Domatesler kabukları ile halka dilimlere ayrılır. Fırın tepsisine 1 köfte 1 patates şeklinde dizilerek üzerine dilim domates ve biberler dizilir. Sosu için; 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır ve ardından İzmir köftesinin üzerine dökülerek 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top