0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk

Malzemeler- Çeyrek Adet Bayat Ekmek 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 500 Gr Kıyma 
- 4 Diş Sarımsak 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
Hazırlanışı4 diş sarımsak soyulur. Plastik bir kaba 500 gr. kıyma konur. Kıymanın içerisine bayat ekmek konulacağından kasaptan alırken makinede bir kez çekilmesi gerekmektedir. 1 tatlı kaşığı tuz, 4 diş sarımsak küçük küçük doğranarak bayat ekmeği sudan geçirip minik doğrayarak, 1 çay kaşığı karabiber kıymanın üzerine eklenir. Hazırlanmış olan malzemeler iyice harmanlanarak yoğrulur. Yoğrulan kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine el ile baskı yapılarak yassı şekil verilir. Herhangi bir teflon tava, orta ocak ateşine konularak içine yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür. Sıvı yağ orta ocak ateşinde kızdırıldıktan sonra teflon tavaya hazırlanmış olan Akçaabat köfteleri konur. Köfteler bir maşa yardımı ile çevrilir. Köftelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Yorum Gönder

 
Top