0

Zeytinli Dil Balığı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 8 Dal Biberiye 
- Yarım Kg Dil Balığı Filetosu 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kekik 
Sosu İçin- 2 Çorba Kaşığı Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin 
- 2 Adet Domates 
- 2 Çorba Kaşığı Kapari 
- 15 Adet Kiraz Domates 
- 3 Diş Sarımsak 
- 2 Dal Taze Soğan 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıDil balıklarını yıkayıp süzün. Üzerlerine kekik, biberiye ve karabiberi serpiştirin. Balık filetoları yuvarlayarak gül şekli verin. Fırına dayanıklı cam kaba dizin. Cam kalıbı 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafına yerleştirin. 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsakları ekleyip karıştırın. Küp doğranmış domates, şeker ve tuzu ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınmaya bırakın. Sosu karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine dökün. Kiraz domates, taze soğan, kapari ve siyah zeytinleri serpiştirin.

Yorum Gönder

 
Top