0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 1 Adet Havuç 
- 2 Adet Patates 
- 3 Adet Pırasa 
- 1 Çay kaşığı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin- Kararında Galeta UnuHazırlanışıPatatesi haşladıktan sonra ezerek püre haline getirin. Pırasaları ince doğrayıp tavaya alın. Havucun kabuğunu soyup rendeleyin ve pırasaya ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Patates ve pişmiş sebzeleri karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yumurta ve unu ekleyip yoğurun ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak yassı köfteler yapın. Galeta ununa bulayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin. Kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Dilerseniz yeşilliklerle süslenmiş tabağa dizerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top