0
       Canım anneciğimin yaz gelince en sık yaptığı yemeklerden biriydi karışık sebze dolması. Elleri dert görmesin anacığımın. Çokmu açıkarak yiyorduk, ALLAH ım ne lezzetli olurdu ...yoksa o zaman sebzelerin yada diğer malzemelerin organik olmasından dolayı mıydı...esasında herşeyden önemlisi anacığımın elinin lezzetiydi tabiki bride anne yemeği ne olursa olsun çoook tatlı ,lezzetli olurdu ... Dolmaların yanında da bir kase dolusu bol sarımsaklı cacık ımmm
Ne kadarda özensem o lezzeti asla yakalayamıyorum... kendime göre:) çünki yiyen canlarım çok lezzetli olduğunu söylüyorlar. Annem den öğrendiğim gibi aynı tarifle veriyorum inşallah sizlerde aynı tadı lezzeti yakalarsınız sevgiler selamlar gönderiyor, ALLAH'a emanet olun diyorum:))
GEREKLİ OLANLAR:
2 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
3 adet küçüklerinden domates
3 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
1 çay bardağı zeytin yağı (suyunu hazırlarkende 2 yemek kaşığı tereyağı
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
200 gr yağlı kıyma
3 yemek kaşığı salça(1 kaşık iç malzemeye,2 kaşığı suyunu hazırlarken)
14 yemek kaşığı pirinç,yarısı bulgurda olabilir ben öyle yaptım(1 yemek kaşığı bir dolmaya denk geliyor)
tuz,karabiber, kırmızı biber, kuru nane 1 yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Önce sebzeleri güzelce yıkayıp  patlıcanları ortadan kesip içlerini incecik oyalım çıkan içleri sakın atmayın tencerenin dibine yayalım
kırmızı ve yeşil biberlerinde tepelerini çıkaralım yanlarından bıçak batıralım ki içine su alsın  ,domatesleri tepesinden koparmadan keselim üst kapak olacak şekilde .(domatesten çıkan içleride iç malzemeye katalım)
sebzeleri hazırladık şimdi iç malzemeyi hazırlayalım
derin bir kapta pirinçleri yıkayalım üzerine soğanı çok minik doğrayalım .kıymayı ve çok ince doğtadığımız dereotunu bütün baharatları ilave edelim zeytinyağını salçayı nar ekşisini de katıp 1 çay bardağı su ilave edip harcımızı yoğuralım.
sebzeleri hazırladığımız iç malzemelerle doldurup tenceremize sırayla dizelim .2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritelim üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım 2 su bardağı su ilave edip kaynayınca dolmaların üzerine gezdirelim .yemeğimiz kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 20 dk kadar pişirelim kontrol edelim pişmemişse süreyi uzatalım .pişen yemeğimizi dinlenince servis edelim.



Yorum Gönder

 
Top