0

Unlu Levrek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 3 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 6 Adet Levrek Fileto 
- 20 Adet Mantar 
- 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Su bardağı Süt Kreması 
- 3 Dal Taze Soğan 
- 3 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Çorba Kaşığı Un 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıMantarları akan suyun altında elinizle ovarak yıkayın ve ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip incecik doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Levrekleri yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağını ısıtın. Mantarları ekleyip karıştırın ve suyunu bırakıp çekinceye kadar 5-6 dakika sote edin. Sivribiber, taze soğan, domates, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. Unu bir su bardağı suda ezin. Süt kremasını ilave edip çırpma teli ile çırpın. Unlu karışımı pişmekte olan sosun üzerine döküp hızla karıştırın ve bir taşım daha kaynatın. Yıkanmış balıkları fırına dayanıklı bir cam tepsiye yerleştirin. Üzerine sosu gezdirerek dökün. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ince halka şeklinde dilimleyip küçük bir fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz serpip zeytinyağını gezdirerek dökün. Kaşarpeynirini serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Balığı sosuyla servis tabağına alıp patatesleri ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top