0

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 5 Dilim Ekmek İçi 
- 400 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 4 Diş Sarımsak 
- Kararında Karabiber, TuzPüresi İçin- 2 Adet Haşlanmış Havuç 
- 4 Adet Haşlanmış Patates 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Yarım Su bardağı Süt 
- Kararında TuzÜzeri İçin- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
HazırlanışıBir kabın içine haşlanmış havuç ve patatesleri rendeleyerek içine sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Kıymayı bir kaba alalım. İçine rendelenmiş soğam, ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarımsakları, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice yoğuralım. Fırın kabını margarinle hafifçe yağlayarak içine köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında, köfte harcının üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek fırından alalım. Patatesli, havuçlu püreyi köftenin üzerine yayarak üzerine kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırının üst rafında, köfteyi ikinci kez kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek arzuya göre domates sosuyla birlikte dilimleyerek servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top