Daha evvelki sultani bezelye tarifimde elinizi çabuk tutun mevsimi çok kısa sürüyor demiştimya bir tarif daha mevsim geçmeden.Annem etlisini yapsada sanki kıymalısını daha çok seviyorum bu bezelyenin:)
1 kilo sultani bezelye
350 gram kıyma
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 adet kesme şeker
1 ttalı kaşığı tuz
1 adet kurusoğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Sultani bezelyeleri aynı taze fasülye ayıklar gibi ayıklayıp yıkıyoruz.Tencereye sıvıyağ,küp doğranmış kurusoğan ve küp doğranmış havucu alıp biraz kavuruyoruz.Salça ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son 4 e böldüğümüz patatesi,şeker,tuz ve sultani bezelyeleri koyup bir iki dakikada bu şekilde karıştırıp suyunu koyuyoruz.Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz(siz sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz)
Not:Sultani bezelye taze fasülye gibi yumuşak değil daha ağıza gelen ve diri bir şekilde kalacaktır ve normal tencere ile pişirseniz pişirme süreniz 40 dakikayı bulacaktır:)
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder