Bu turşunun suyunu katarak pirinç salatası yaptım var ya rengi harika oldu.
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 çay bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su
- Pancarları yaklaşık yarım litre suda haşlayın. Yumuşasınlar. Diri kalmasınlar çünkü sonra içine sirkeyi tuzu çekmiyorlar ve lezzetsiz oluyorlar.
- Haşlanan pancarların kabuklarını soyun, zaten hemen ayrılıveriyorlar.
- İster kare kare , ister yuvarlak yuvarlak doğrayıp şişeye doldurun ( ben 1.5 litrelik şişe kullandım.)
- İçine haşladığınız suyu, sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsak tanelerini koyun.Alt üst edin ki karışsın , tuz ve şeker erisin. Yaklaşık 2-3 gün içinde yenecek kıvama geliyor.
Yorum Gönder