Enginarın bol bulunduğu şu günlerde alıp dondurucuya konulmasının tam zamanıdır.
Enginarları aşağıda verdiğim her iki yönteme göre hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz...
1- Enginarlar temizlenip limonlu suda beklettikten sonra, birer öğünlük partiler halinde, enginarlar iç içe gelecek şekilde buzdolabı poşetine konulur. Havası alınarak (vakumlanarak) dondurucuya yerleştirilir.
2- Enginarlar aynı şekilde temizlendikten sonra, tuzlu ve limonlu suda 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan enginarlar haşlama suyundan çıkar çıkmaz buzlu suya daldırılır çıkarılır. Süzüp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, havası alınır ve dondurucuya kaldırılır.
Ana Sayfa
»
enginarın dondurularak saklanması
»
kış hazırlıkları
»
sebzelerin dondurularak saklanması
» Enginarın Dondurularak Saklanması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder