Enginarın bol bulunduğu şu günlerde alıp dondurucuya konulmasının tam zamanıdır.
Enginarları aşağıda verdiğim her iki yönteme göre hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz...
1- Enginarlar temizlenip limonlu suda beklettikten sonra, birer öğünlük partiler halinde, enginarlar iç içe gelecek şekilde buzdolabı poşetine konulur. Havası alınarak (vakumlanarak) dondurucuya yerleştirilir.
2- Enginarlar aynı şekilde temizlendikten sonra, tuzlu ve limonlu suda 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan enginarlar haşlama suyundan çıkar çıkmaz buzlu suya daldırılır çıkarılır. Süzüp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, havası alınır ve dondurucuya kaldırılır.
Ana Sayfa
»
enginarın dondurularak saklanması
»
kış hazırlıkları
»
sebzelerin dondurularak saklanması
» Enginarın Dondurularak Saklanması
Benzer Yazılar
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU
Sosunu biberlerden daha fazla severek tüketeceğiniz, ekmeğinizi banarak yiyeceğiniz, domates soslu b[...]
Oct 01, 2013Ayva marmeladı
Ayva marmeladıMalzemeler;1000 gr. ayva500 gr. şeker4-5 adet karanfil5-6 adet ayva çekirdeği1 bardak[...]
Nov 27, 2012Üzüm Marmelatı ve Tarım Ülkesi Olmak Üzerine
Bir hayalim var benim, müsadeniz olursa anlatayım:Türkiye, sağlıkl[...]
Nov 05, 2012Kahvaltılık Sos (Lutenitsa ) Tarifi ve Migrenik Durumlarım
Küçük küçük, tombul tombul elleriyle, iki avucunun o[...]
Nov 03, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.