Malzemeler:
1/2 kg taze bezelye
1 adet soğan
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk su
Tuz
Yapılışı:
Taze bezelyenin pazarlarımızda gözükmeye başladığı şu günlerde çocuklarımıza harika bir tarif... Taze bezelyeler ayıklandıktan sonra soğanlarla birlikte kavrulur ve tavuk suyunda 20 dakika kadar pişirilir. Tereyağı eritilir ve arpa şehriyeler hafifçe kavrulur. Daha sonra
Benzer Yazılar
Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav
Malzemeler:2 su bardağı pirinçYarım imon400 gram mantar (1 paket)1 çay bardağı zeytinyağıYarım çay b[...]
Jan 27, 2014Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav
Malzemeler:2 su bardağı pirinçYarım imon400 gram mantar (1 paket)1 çay bardağı zeytinyağıYarım çay b[...]
Jan 27, 2014Sürpriz pilav
Malzemeler:(4 kişilik)200 gr Amerikan pirinci400 gr haşlanmış doğranmış tavuk göğüs1 diş sarmısak (i[...]
May 04, 2012Sürpriz pilav
Malzemeler:(4 kişilik)200 gr Amerikan pirinci400 gr haşlanmış doğranmış tavuk göğüs1 diş sarmısak (i[...]
May 04, 2012Kuru meyveli pilav
Malzemeler (4 kişilik):2 su bardağı pirinç5 adet kuru kayısı 4 adet kuru incir 1 çay bardağı kuru üz[...]
Feb 18, 2012Kuru meyveli pilav
Malzemeler (4 kişilik):2 su bardağı pirinç5 adet kuru kayısı 4 adet kuru incir 1 çay bardağı kuru üz[...]
Feb 18, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.