0
Bayatlamayan pogaca

Maden suyu ile pogaca
pogaca da bayatlamayan bir pogaca madensuyu kullandim...yeni bir tarif..
Malzemeler:
1 su bardagi sut,
bir sise camlica maden suyu,
1 paket yas maya,
1 tatli kasigi tuz,
2 yemek kasigi seker
.yarim su bardagi zeytinyagli margarin,ustunu de siviyagla doldurdum ve bir su bardagina tamamladim.,
3 yumurta beyazi icine,sarisi uzerine,
aldigi kadar un yaklasik bir kilo un aliyor,
peynir,maydanos..

Yapilisi ayni diger pogacalar gibi yumurta sarisi ayrilip diger malzemelerle hamur yogrulur hamurun kivami yumusak olmalili mayalanana kadar bekletilmeli daha sonra bezeler yapilip maydanoslu peynir orta kismina konup kapatilir ve hafif bastirilir ki kabarirken ve piserken pogacalar agizlarini acsinlar..tepside kabarana kadar beklet. 200 c firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir./...cok guzel oluyor...

Yorum Gönder

 
Top