Sizlere etleri göstermek için çorbanın içine kaşığı daldırmışım :)
Herkese güzel bir günler dilerim. Nedense içimden bugün güne iyi dileklerle başlamak geldi.
Malzemeler:
- yarım kilo yağlı kuzu boynu
- 1.5 lt su
- yarım limon
- 2 kaşık dolusu un
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 diş sarımsak, sirke ve tuz
- Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince didin.
- Yumurta sarısını , unu ve yoğurdu bir kasede bir güzel birbirine yedirin.
- Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurta kesilmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
- Çorbanın altını yakın, tuzunu katın, sirkesini , limonunu katın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder