Malzemeler :
Tabanı için :
- 1 paket kepekli bisküvi,
- 50 gr tereyağ
- 4-5 yumurta (beyazı öncelikle ayrılıp kar haline gelene kadar çırpılacak)
- 200 gr şeker,
- 500 gr yoğurt,
- 200 gr sıvı krema, (krema da ayrıca bir kapta çırpılıp bekletilecek)
- 5 kaşık un
- 2 paket vanilya
- Yarım limon kabuğu ve suyu (limon kabuğu rendenin ince tarafıyla sadece sarı tarafı rendelenecek. Beyaz et tarafı acıdır!)
- çilek ve yarım paket tart jölesi
- Tabanı için tereyağı ve bisküviyi robotta çekip yağlı kum haline getirin. Altına yağlı kağıt serilmiş bir kalıbın dibine ve etrafına kaşıkla bastırarak ince bir taban ve duvar haline getirin.
- Kreması için , yumurta akını kar haline getirene kadar çırpın ve kenarda bekletin. Ayrı bir derin kapta yumurta sarılarını, şekeri ve vanilya ile çırpın ve mayonez kıvamına getirin. El çırpıcısı ile kalan malzemeler limon kabuğu ve suyu, yoğurt, un ve kremayı içine yedirin. En sonunda yumurta akını da malzemeye katın.
- Malzemeyi kalıba boşaltıp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine çilekleri dizin ve çileklerin üzerinede yarım paket tart jölesini arkasındaki tarife göre yapın ve yayın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.