0

Ben labne ile yapılmış Cheese Cake'i pek sevmiyorum. Her ne kadar sıkça kullanılsa da Labne peyniri Cheese Cake'e yakışmıyormuş gibi geliyor bana. Sizlerde eğer sevmiyorsanız bu nefis tarifi deneyebilirsiniz.

Komşum Hayal hanımın (ismi ne güzel değil mi?) imalatıdır. Hayal hanımın yaptığı pastalar nefis olur. Bana söz verdi. Kendisinden pasta eğitimi alacağım.

Malzemeler :

Tabanı için :
  • 1 paket kepekli bisküvi,
  • 50 gr tereyağ
Kreması için :
  • 4-5 yumurta (beyazı öncelikle ayrılıp kar haline gelene kadar çırpılacak)
  • 200 gr şeker,
  • 500 gr yoğurt,
  • 200 gr sıvı krema, (krema da ayrıca bir kapta çırpılıp bekletilecek)
  • 5 kaşık un
  • 2 paket vanilya
  • Yarım limon kabuğu ve suyu (limon kabuğu rendenin ince tarafıyla sadece sarı tarafı rendelenecek. Beyaz et tarafı acıdır!)
Üstü için :
  • çilek ve yarım paket tart jölesi
Yapılışı:
  1. Tabanı için tereyağı ve bisküviyi robotta çekip yağlı kum haline getirin. Altına yağlı kağıt serilmiş bir kalıbın dibine ve etrafına kaşıkla bastırarak ince bir taban ve duvar haline getirin.
  2. Kreması için , yumurta akını kar haline getirene kadar çırpın ve kenarda bekletin. Ayrı bir derin kapta yumurta sarılarını, şekeri ve vanilya ile çırpın ve mayonez kıvamına getirin. El çırpıcısı ile kalan malzemeler limon kabuğu ve suyu, yoğurt, un ve kremayı içine yedirin. En sonunda yumurta akını da malzemeye katın.
  3. Malzemeyi kalıba boşaltıp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine çilekleri dizin ve çileklerin üzerinede yarım paket tart jölesini arkasındaki tarife göre yapın ve yayın.

Yorum Gönder

 
Top