0

Malzeme Listesi:


  • 3 Su B. Un
  • 1 Çay K. Yaş Maya
  • 1 Çay K. Tuz
  • 1 Çorba K. Kekik
  • Aldığı Kadar Su

Sosu İçin:

  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Püresi
  • 1 Tutam Fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • 3 Salkım Domates
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • 150 Gr. Mozerella
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açarak mayayı ortaya koyuyoruz. Unun üzerine de tuz ve kekik serpiyoruz. Mayanın üzerine ılık su dökerek mayayı eritiyoruz. Yeteri kadar ılık su ilave ederek yoğuruyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. Sosu için, sarımsağı ve fesleğeni doğruyoruz ve doğrayıcıya alıyoruz. Salçayı, püreyi, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ilave ediyoruz.

Doğrayıcıdan geçirerek sosu hazırlıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz. İkisini de servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerlerine önce sos sürüyoruz. Ardından rendelenmiş peynir koyuyoruz.

Domatesleri de halka şeklinde dilimleyerek pizzaların üzerine diziyoruz. Pizzaları bir süre tepside mayalandırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top