0

                     Merhabalar Sevgili Dostlar. Ramazanın olmazsa olmazı güllaç yapmaya ne dersini?  Bu güllacı ramazanın ilk günlerinde yapmıştım, dolayısıyla çoktan bitti. Ben meyveli seviyorum, erik, şeftali, siyah üzüm kullandım bu defa. Ama siz istediğiniz başka meyvelerle de yapabilirsiniz pekala. Görüntü sizleri yanıltmasın, epey sulu oluyor. Fakat ben tabağı temizleyip görüntülemiştim ki şimdi yanlış yaptığımın farkına vardım. Biraz sütlü görünmesi en iyisi.
                     Eğer iftardan çok önce yani sabahtan yapacaksanız, süt oranını fazla tutabilirsiniz. Çünkü bekledikçe sütünü çekecektir.
                     Geçenlerde Oktay Usta'yı izlerken güllaca pudra şekeri ve hindistancevizi kattı. Ben de bu kez onu örnek alarak kendi yaptığım ölçülere bu malzemeleri de ekledim. Hele bir de fındık eklendi ki... Sormayın gitsin. Yapmak isteyenlere kolay gele...

Malzemeler:

  • 1 paket güllaç (11 adet çıkıyor)
  • 8 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı gülsuyu
  • bir küçük kase pudra şekeri
  • bir su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı fındık (kırılmış)
  • Üzeri için meyveler
  • vanilin


Yapılışı:
  1. İşe sütü şeker  ile karıştırıp hafif ılınacak şekilde ocağa almakla başlıyoruz. Süt elimizi yakmasın. Ocaktan alıp içine vanilin ve gülsuyunu  ekliyoruz.
  2. Genişçe bir tepsiye sütlü karışımı döküp, içine güllaç yapraklarından bir tanesini atıyoruz. Her tarafını ıslatıp, altına bir kepçe süt koyduğumuz tepsimizin tabanına buruşturarak yerleştiriyoruz. Bir tutam pudra şekeri serpiyoruz bir tutam da hindistancevizi serpiyoruz yufkanın üzerine.
  3. Bu işlem 6 yufka olana kadar bu şekilde devam ediyor. Yani bir yufka, üzerine pudra şekeri ve vanilin olarak.
  4. 6. yufkada üzerine pudra şekerini serpince, bu kata, fındıkları  hepsini yayıyoruz.
  5. Tekrar ilk altı yufkada yaptığımız işlemi yaparak bitiriyoruz.
  6. En üstünün iki katının arasına hindistancevizi koymuyoruz. Artan süt olursa hepsini güllacın üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Servis yaparken, kareler halinde kesip,  üzerini incecik doğradığımız meyvelerle süslüyoruz. Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top