Fırında Patlıcan Yemeği |
Fırında Patlıcan
3 adet patlıcan
400 gram kıyma
1 küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 kapya kırmızı biber
tuz,karabiber
arasına;
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselip ve tuzlu suda bekletin.
Soğan,kapya biber ve sarmısağı rendeleyin.Kıyma,tuz ,karabiber ve rendelenmiş sebzeleri karıştırıp iyice yoğurun.
Fırın kabını yağlayın.Herbir patlıcanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma koyup üzerine tekrar patlıcan koyun ve bu şekilde fırın kabına bütün malzeme bitene kadar dizin.Boş kalan yerlere iri doğradığınız domates ve yeşil biberleri serpiştirin.
Sos malzemelerini çırpıp patlıcanların üzerine dökün.Fırın kabını aleminyum folyo ile kaplayıp önce 180 derecede yarım saat sonra folyoyu alıp 200 derecede suyu istediğiniz kadar azalana kadar (20 dk)pişirin.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder