0


Sultani bezelyeyi çok severim.
Ankara'da 1-2 hafta olur tezgahlarda sonra yok olur.
Geçen sene Giresun'dan  gelmişti biraz, haşlayıp buzluğa atmıştık. Kışın da bu lezzetten mahrum kalmamıştık.
Bu sene doyamadık, zamanı geçti derken Akçakoca'da bulduk.
Hemencecik vereyim tarifini...

Malzemesi

1 kg sultani bezelye
yarım çay bardağı mısır unu
3 yumurta
sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı

Sultani bezelyelerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan bezelyeleri süzgeçe alıp süzüyoruz. Biraz soğuyunca üzerine mısır ununu serpip karıştırıyoruz.

 Altını üstünü iyice kızartacağımız için ters çevirebileceğiniz bir tavaya (ben balık tavasında yapıyorum) dizin. Balık tavanız yoksa düz bir tabak ile de tersini çevirebileceğiniz uygun bir tava kullanabilirsiniz. Biraz sıvıyağda altını üstünü güzelce kızartıyoruz.

Yumurta sevmeyenler bu haliyle de yiyebilir. Böylesi de çok lezzetli oluyor.

Başka bir kaba yumurtaları kıralım biraz tuz atıp, azıcık çırpalım. Çok köpürtmeye gerek yok.

Kızaran bezelyelerin üzerine yumurtaları döküyoruz. Yumurtası pişince ocaktan alıp sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...





Yorum Gönder

 
Top