0


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru börülce,
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı,
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber,
  • 3 adet sivri yeşil biber,
  • 1adet domates,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Tuz, karabiber,
  • Maydanoz, dereotu, taze nane,
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu,
Yapılışı:
  1. Börülceyi akşamdan ıslatın, ertesi gün bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Konserve börülce de kullanabilirsiniz.
  2. Zeytin yağında doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Doğradığınız domatesi ve salçaları ilave edin domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Tuz, karabiber, börülce ve bulguru ilave edin bir kaç kez karıştırın. 
  4. Son olarak suyunu ilave edin kapağını kapatın, kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavın üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin, kapağın altına peçete serin pilavı 20-25 dk dinlendirin. Üzerine dere otu ve naneyi serpiştirin sıcak servis yapın.
Afiyet olsun....

Yorum Gönder

 
Top