Malzemeler:
- 1,5 su bardağı haşlanmış kuru börülce,
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur,
- 1 adet orta boy soğan,
- Yarım su bardağı zeytin yağı,
- 1 adet kırmızı dolmalık biber,
- 3 adet sivri yeşil biber,
- 1adet domates,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz, karabiber,
- Maydanoz, dereotu, taze nane,
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu,
Yapılışı:
- Börülceyi akşamdan ıslatın, ertesi gün bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Konserve börülce de kullanabilirsiniz.
- Zeytin yağında doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Doğradığınız domatesi ve salçaları ilave edin domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tuz, karabiber, börülce ve bulguru ilave edin bir kaç kez karıştırın.
- Son olarak suyunu ilave edin kapağını kapatın, kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavın üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin, kapağın altına peçete serin pilavı 20-25 dk dinlendirin. Üzerine dere otu ve naneyi serpiştirin sıcak servis yapın.
Afiyet olsun....
Yorum Gönder