Pide Arası Çökertme Kebabı |
Malzemeler:
- 350 gr. bonfile
- 1 havuç
- 5 sivri biber
- 1 soğan
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 pide
- sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Havucu soyarak uzun ince dilimlere bölüyoruz. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Bonfileyi önce yuvarlak dilimliyoruz.
Dilimleri de parmak şeklinde doğruyoruz. Bir tavaya sıvıyağ dökerek etleri rengi değişene kadar pişiriyoruz. İçine havucu, biberi ve soğanı da ekliyoruz.
Hepsini beraber pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Pideyi ikiye kesiyoruz. Servis tabağına koyuyoruz. Üzerine de pişirdiğimiz etli karışımı döküyoruz.
Yoğurdu sarımsakla çırparak kenarlarına dökerek servis ediyoruz.
Yorum Gönder