0

Sakatatı herkes sevmez. Sevenler için harika bir lezzet...

Malzemeler

1 dana ciğer
4-5 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Önce ciğeri soğuk suda güzelce yıkıyoruz. Ciğerin üzerinde ince bir zar tabakası vardır. Bu zarı dikkatlice soyuyoruz. Üzerine hafif bir çentik atıp, elle soymak daha kolay oluyor. (Yazarken farkettim ki, fotoğraflasam daha rahat anlatabilirdim, bir daha ki sefere eklerim.)
Tencereye (ben teflon tencere kullandım) biraz sıvıyağ koyuyoruz ve harlı ateşte suyunu salıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra altını kısarak kendi suyunu iyice çekmesini sağlıyoruz.

Soğanları ve biberleri ince ince doğruyoruz. İyice kavrulan ciğerlerin üzerine ekliyoruz. Soğanları ve biberleri de pişince baharatlarını ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top