Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı tıklayabilirsiniz.
Benim bildiğim Adana yöresinde yapılan harika bir lezzet. İster sarımsaklı yoğurt eşliğinde ister o bol sarımsaklı sosuyla yiyebileceğiniz,çay saatlerinin de vazgeçilmez tadı. Ben çok severim,her fırsatta da yaparım. Gerekli malzeme;
yarım kilo ince bulgur(düğü)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı pulbiberi
1tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı irmik
tuz ve yoğururken ekleyeceğiniz için un (yaklaşık 4-5 kaşık)
Sıcak suda ince bulguru şişirin ve salçaları baharatları özellikle irmiği ekleyip bir güzel yoğurun. Soğuk su ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan,özlü hale getirin fellah köftemizi. Minik minik yuvarlayın ve küçük parmağınızla ortasına bastırın.Yuvarlama işlemi biraz sıkıcı ama 3 tane yuvarlıyabilirseniz elinizde işiniz biraz daha kolaylaşabilir. Geniş bir tepsiye yuvarladığınız fellah köftelerini koyun. Sosu için gerekli malzeme;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
7-8 adet sarımsak rendelenmiş
Küçük tencerede kaynatırken sosunu, fellah köftelerimizi de geniş bir tencerede kaynayan suda haşlayın.8-10 dk.kadar. Tabi bu suya bir kaç limon tuzu koyun dağılmasın diye,birkaç damla sıvıyağ ekleyin yapışmasın diye.....ve sonuç muhteşem..... Afiyetle kalın tüm ziyaretçilerim ve mutlaka deneyin...
Ayrıca bu tarifimi sevgili arkadaşlarım Güloanne veTombultariflere gönderiyorum.
Yorum Gönder