Brüksel lahanasını ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı. Bunun 3 nedeni vardı:
1) Diplerini kesmemiştim.
2) Üstünden 2 taç yaprak almamıştım.
3) Çok pişirmiştim.Erimişti.
Artık yaptıklarım güzel oluyor. Bu aralar haftada bir kere mutlaka yapıyorum. Evdekiler özellikle eşim çok severek yiyiyor.
Malzemeler:
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 2 adet portakal
- 1 büyük boy soğan ve 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dip kısımlarını bıçakla kestiğiniz ve 2 taç yaprağını ayırdığınız lahanaları sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağıda 2-3'e ayırın ve zeytinyağında kavurun.
- İçine brüksel lahanalarını atın ve üstüne de portakal suyunu dökün. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yorum Gönder