0

Bu tatlıyı yılbaşında yapmıştım. Eşim yılbaşı için telkadayıflı muhallebinin çok basit olduğunu ve bir şerbetli tatlı olsa daha iyi olacağını söyleyince, ee bende malzemeyi telkadayıflı muhallebiye göre alınca aklıma böyle bir fikir geldi. Valla çok güzel oldu. Herkesin ortak fikriydi.

Üstündeki süs eşimin imalatı :)

Malzemeler:

  • 250 gr kavrulmamış tel kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • Ceviz veya fındık
  • Şerbeti için 2 bardak şeker 2 bardak su
  • 1.5 kilo süt
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (paketten çıkan 2'linin bir teki)
Yapılışı:

1) Önce şerbetimizi yapıyoruz. 2 su bardağı suya 2 su bardağı şekeri atarak yaklaşık 10 dakika pişirerek şerbet yapıyoruz. Ben hemen yenip bitecek diye limon sıkmadım. İsterseniz biraz limon sıkabilirsiniz.
2) Tereyağı tavada eritip, üstüne tel kadayıfı atıp kavuruyoruz. Mutfak bu arada nefis kokuyor.Ceviz veya fındığıda sonuna doğru atıp kavurun. Tel kadayıfın yarısını kare borcamın dibine yerleştirin. Elinizle bastırın, eşit şekilde yaydırın. Ilınmış şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Havalanan kadayıf olursa tekrar bastıra bastıra şerbeti çekmelerini sağlayın.
3) Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı karıştırıp, pof pof olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan indirip içine kuru halde krem şantiyi katıyoruz ve mikserle en az 10 dakika çırpıyoruz. Muhallebimizi kadayıfın üzerine döküyoruz. Muhallebinin üstünü kalan tel kadayıfla kapatıp, buzdolabında soğutuyoruz.

Yorum Gönder

 
Top