Arkadaşım Pevin'den bir tarif daha. Yaklaşık 15 yıldır aynı yöntemle yapıyor Cheesecake'i ve de çok güzel oluyor. Oğlum geçen gün Pevin teyzesinin cheesecake'inden isteyince, tarifi yaparak sizlerle paylaşmak istedim.
Bu tarif aynı zamanda porselen çay saati etkinliğini düzenleyen arkadaşım Güloanne'ye gidiyor.
Yalnız pişirken dikkat edin. Başında olun. Tarif 20 dakika pişirin diyordu. Ben fırını 20 dk. ayarlayıp üst kata çıkmıştım. Döndüğümde kenarları hafif sararmıştı ve lorlu malzeme katıya yakın olmuştu. Bence fırında en fazla 15 dakika tutmak, başında durmak daha doğru bir yöntem.
Alttaki tarif kare büyük borcama tam geliyor. 1 gece önce yapıp, buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor. Üstündeki vişneli jöle yerine frambuaz reçeli döküpte sunabilirsiniz. Öylede çok güzel oluyor.
Malzemeler :
Altı için :
- 2 paket eti burçak
- 125 gr margarin (yarım paket yani. Ben tereyağ kullandım.)
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üstündeki lorlu kısmı için :
- 500 gr kaşar loru
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üstündeki vişne jölesi için :
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri, nişastayı karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
- Üstündeki lorlu kısım için tüm malzemeyi mikser ile karıştırarak borcamdaki hamurun üzerine dökün. 170-180 C' de 15 dakika pişirin. Kernarda bekletin soğusun.
- Jölesi için nişasta ile vişne suyunu karıştırın. Nişastayı önce vişne suyu ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlamayı unutmayın. Ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.
Yorum Gönder