Arkadaşım Pevin'den bir tarif daha. Yaklaşık 15 yıldır aynı yöntemle yapıyor Cheesecake'i ve de çok güzel oluyor. Oğlum geçen gün Pevin teyzesinin cheesecake'inden isteyince, tarifi yaparak sizlerle paylaşmak istedim.
- 2 paket eti burçak
- 125 gr margarin (yarım paket yani. Ben tereyağ kullandım.)
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 500 gr kaşar loru
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri, nişastayı karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
- Üstündeki lorlu kısım için tüm malzemeyi mikser ile karıştırarak borcamdaki hamurun üzerine dökün. 170-180 C' de 15 dakika pişirin. Kernarda bekletin soğusun.
- Jölesi için nişasta ile vişne suyunu karıştırın. Nişastayı önce vişne suyu ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlamayı unutmayın. Ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.