Karnabahar güzelce ayıklanır, yıkanır ve küçük küçük bölünür.
Üzerini geçmeyecek kadar su konulur. Suyuna yarım limon sıkılır ve haşlanır (çok haşlanıp hamur gibi olmayacak, hafif diri kalacak) ve suyu süzülür.
Daha sonra sosu hazırlanır. Soğan ve biberler sıvıyağda hafif pembeleşir. Kıyması eklenir ve iyice kavrulur. Salçası konulur ve kokusu kalmayana kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesler eklenir (bu sefer koymadım ama yemeği lezzetlendiriyor). Ocaktan almadan sarımsaklar doğranır, tuzu, baharatları atılır ve 1-2 dakika daha pişirilir.
Haşlanan karnabaharlar yayvan bir tencereye alınır ve dizilir. Üzerine sosu dökülür. Yemeğinizi bu şekilde hazırlayıp ikinci gün -yenileceği zaman- pişirebilirsiniz. Ya da borcama dizip fırında da pişirebilirsiniz. Sunumu daha şık oluyor.
Üzerini geçmeyecek hatta bir parmak altında olacak kadar su konulur. 15-20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.