GEREKLİ OLANLAR:
500 gr tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ(isteyen margarin veya tereyağı kullana bilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon
HAZIRLANIŞI:
Derin bir bir kapta kadayıf ve yağı iyice harmanlayalım
kadayıftan bir miktar alıp içine ceviz koyup saralım çok kalın olmamasına dikkat edelim
Bütün kadayıfları bu şekilde tamamlayıp 250 derecede ısıttığımız fırınımızda nar gibi olana kadar kızartalım.
Diğer bir tarafta 2 bardak şeker ve 2,5 ardak suyu tenceremize koyup kaynatalım, Kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon sıkıp 10 dk kaynatıp ocaktan alalım, ılıyınca ılık ısıda olan kadayıfların üzerine gezdirelim
500 gr tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ(isteyen margarin veya tereyağı kullana bilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon
HAZIRLANIŞI:
Derin bir bir kapta kadayıf ve yağı iyice harmanlayalım
kadayıftan bir miktar alıp içine ceviz koyup saralım çok kalın olmamasına dikkat edelim
Bütün kadayıfları bu şekilde tamamlayıp 250 derecede ısıttığımız fırınımızda nar gibi olana kadar kızartalım.
Diğer bir tarafta 2 bardak şeker ve 2,5 ardak suyu tenceremize koyup kaynatalım, Kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon sıkıp 10 dk kaynatıp ocaktan alalım, ılıyınca ılık ısıda olan kadayıfların üzerine gezdirelim
Yorum Gönder