0


Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı su,
  • Tuz,
  • 1 kg kadar haşlanmış patates,
  • Domates ve biber salçası,
  • Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve arzu ettiğiniz baharat,
  • Üzerlerini yağlamak için tereyağı-sıvı yağ karışımı,
Yapılışı:
  1. Un ,su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük küçük bezeler yapın, üzerine nemli bir bez örtün ve 10- 15 dakika dinlendirin, 
  2. Harç için, haşlanmış patatesleri iyice ezin arzu ettiğiniz baharatları ilave edin karıştırın.
  3. Bezelerinizi istediğiniz boyda açın, yarısını kaplayarak şekilde hazırladığınız iç malzemesini koyun ve ikiye katlayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarınız ile hafif, hafif bastırarak yapışmasını sağlayın. 
  4. Sac üstünde veya uygun bir teflon tavada pişirin. Pişenlerin üzerini fırça ile hafif yağlayın.


Afiyet olsun....

Yorum Gönder

 
Top