Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un,
- 1 su bardağı su,
- Tuz,
- 1 kg kadar haşlanmış patates,
- Domates ve biber salçası,
- Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve arzu ettiğiniz baharat,
- Üzerlerini yağlamak için tereyağı-sıvı yağ karışımı,
Yapılışı:
- Un ,su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük küçük bezeler yapın, üzerine nemli bir bez örtün ve 10- 15 dakika dinlendirin,
- Harç için, haşlanmış patatesleri iyice ezin arzu ettiğiniz baharatları ilave edin karıştırın.
- Bezelerinizi istediğiniz boyda açın, yarısını kaplayarak şekilde hazırladığınız iç malzemesini koyun ve ikiye katlayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarınız ile hafif, hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
- Sac üstünde veya uygun bir teflon tavada pişirin. Pişenlerin üzerini fırça ile hafif yağlayın.
Afiyet olsun....
Yorum Gönder