Benim ilk kez annemin cevizli kabak tatlısı ile tanıştığım bu sebze (yoksa meyve mi?) son yıllarda mutfağıma çok girer oldu. Öyle ki, sevgilim isyan bayrağını çekti sonunda. Ne çok sebzeli çorba yaptığımı ve pek çoğunun içine bal kabağı koyduğumu fark ettim o söyleyince. Son olarak tatlı bir şeyler yapıp bu sebzeye veda edeyim dedim ve ortaya bu muffinler çıktı.
Son derece güzel ve faydalı malzemeler içeriyor ancak dikkat, bir tanesi 218 kalori. Yani ikinciye el uzatmamanızı tavsiye ederim. Zaten öyle yoğun bir kıvamı var ki bir tanesi yetiyor güzel demlenmiş çayın yanında. Nemli bir dokusu olduğunu ve pişerken çıkan muhteşem kokunun mest ettiğini de ekleyeyim:)
Malzemeler
- 130 gr tereyağı, oda sıcaklığında
- 1/3 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı buharda pişirilip ezilmiş bal kabağı
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı kuru üzüm (sıcak suda 10 dk bekletip kurulayın)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam muskat
- Bir tutam tuz
Yapılışı
- Tereyağını bir kâseye alıp mikserle çırpın. Şekeri ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurta ve bal kabağını karışıma ekleyin, kısa bir süre daha çırpın.
- Un, tuz, tarçın, muskat ve kabartma tozu karışımını ilave edin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Kaşık kullanarak hepsi karışıp kuru malzemeler gözden kaybolana kadar karıştırın.
- En son kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru muffin kaplarına paylaştırın.
- Önceden 180 dereceye ayarlanıp ısınmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorum Gönder