Ev Usulü Kremalı Ekmek Kadayıfı |
- 3 Yumurta
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 3 Çorba K. Tepeleme Un
- 1 K. Kabartma Tozu
- 1 Çay B. Toz Fındık
Karameli İçin:
- 1 Su B. Toz Şeker
- 1 Su B. Su
Kreması İçin:
- 3 Su B. Süt
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 1 Çorba K. Un
- 1 Çorba K. Nişasta
- 1 Pk. Vanilya
- 1 Yumurta Sarısı
Üzeri İçin:
- 1 Poşet Şanti
- 1 Su B. Süt
- Limon Kabuğu Rendesi
Hazırlanışı
Ekmek için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Kabartma tozu, un ve toz fındığı katıp çırpmaya devam ediyoruz.
İyice çırptıktan sonra dikdörtgen bor cam bir kalıba karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencerede çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını katıp çırpmaya devam ediyoruz. Orta ateşte pişirdiğimiz krema muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Karameli için, şeker ve suyu pişiriyoruz.
Karamelin rengi koyu olursa açmak için yarım su bardağı sıcak su koyu karıştırıyoruz. Pişen ekmeğimize karameli döküp ekmeği ıslatıyoruz. Soğuyan ve katılaşan kremaya biraz süt döküp tekrar karıştırıyoruz.
Ekmeğimizin üzerine sörüyoruz. Şantiyi süt ile çırpıyoruz. Çıpılmış şantiyi 5 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Tatlımızın üzerine sürüyoruz. Son olarak 1 limon kabuğunu üzerine rendeleyip tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Yorum Gönder