Malzemeler:- 8 yumurta, oda ısısında,
- 200 gr toz şeker,
- 165 gr un,
- 80 ml su,
- 50 gr kakao,
- 1 paket vanilya,
Yapılışı:- Kakao ve unu birlikte iki defa eleyin.
- Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta akının içine kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
- Mikser ile yumurta beyazlarını şekerin yarısı ile birlikte, yumurtanın hacmi 3 katına çıkıp, karıştırma çizgileri oluşuncaya kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekerin yarısını şeker eriyip yumurtanın rengi değişinceye kadar çırpın. Suyu ilave edip biraz daha çırpın.
- Elenmiş kakaolu unu, vanilyayı , yumurta sarılarının olduğu kaba boşaltın, homojen yapı oluncaya kadar çırpın. Diğer karışımı ekleyin ve spatula ile alttan yukarı doğru karıştırarak malzemeyi bir araya getirin. Katlar gibi karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin içine göçmesini engellemek için keki, ızgaraya ters çevirin ve öylece soğutun. ( keki bir gün önceden yapabilirsiniz, hatta önceden yapıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz)
Yorum Gönder