0
Malzemeler:

  • 8 yumurta, oda ısısında,
  • 200 gr toz şeker,
  • 165 gr un,
  • 80 ml su,
  • 50 gr kakao,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Kakao ve unu birlikte iki defa eleyin.
  2. Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta akının içine kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
  3. Mikser ile yumurta beyazlarını şekerin yarısı ile birlikte, yumurtanın hacmi 3 katına çıkıp, karıştırma çizgileri oluşuncaya kadar çırpın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekerin yarısını şeker eriyip yumurtanın rengi değişinceye kadar çırpın. Suyu  ilave edip biraz daha çırpın.
  5. Elenmiş kakaolu unu, vanilyayı , yumurta sarılarının olduğu kaba boşaltın, homojen yapı oluncaya kadar çırpın. Diğer karışımı ekleyin ve spatula ile alttan yukarı doğru karıştırarak malzemeyi bir araya getirin. Katlar gibi karıştırın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin içine göçmesini engellemek için keki, ızgaraya ters çevirin ve öylece soğutun. ( keki bir gün önceden yapabilirsiniz, hatta önceden yapıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz)

Yorum Gönder

 
Top