Merhaba diyorum selamlar gönderiyorum buradan tüm dostlara .Bende bezelyeler çıkmışken taze taze yapayım dedim, gerçekten de taze sebzelerin birde mevsimindeyse lezzeti başka oluyor. Arkadaşlar yapacak olan herkese afiyetle .
MALZEMELER:
1 kg iç bezelye
1 iri boy soğan küp doğranmış
1 veya 2 domates
2 orta boy patates
1 büyük havuç
500 g kuşbaşı et
3 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz ,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI:
Önce etimizi pişirelim suyunu çekince yağı katıp soğanları küp doğrayıp,etle beraber kavuralım.hafif pembeleşince patates ,havuç ve domatesleride küp doğrayıp içine katalım bezelye ve salçayı da ilave edip kısık ateşte kendi suyuyla kavuralım arada bir karıştıralım hafif pişmeye başayınca tuz baharat ve 1/5su bardağı kaynar suyu ilave edelim 10,15dk pişirip ocağı kapatalım .
Yorum Gönder