4 adet kemer patlıcan
1 yumurta(sarısı içine,akı kızartırken kullanılacak)
250 gram kıyma
1 minik kurusoğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
bir kaç dal maydanoz
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket pane harcı(veya galeta unu)
Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ,minik doğranmış kurusoğan ve kıyma koyularak soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
Servis zamanı köftelere istenilen şekil verilerek önce yumurta akına daha sonra pane harcına bulanıp kızgın yağda orta ısıda kızartılır.
Not:İçine galete unu yerine unda koyabilirsiniz ama köfte malzemelerinin hepsi zaten önden pişmiş olacağı ve yağda kızardığı için içinin çokta pişmeyeceği düşünülürse çiğ un tadı almayı ben tercih etmem.
Ayrıca cıvık oldu diye ilk etapta çok galeta unu koyup patlıcanın tadını bastırmayın. Dolaptan aldığınızda şekil verilemiyorsa o zaman biraz daha galete unu koyabilirsiniz.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.