Malzemeler:
- 3 Ayva
- 400 Gr. Kuzu Eti
- 1 Kase Arpacık Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Defne Yaprağı
- 1 Tatlı K. Tane Karabiber
- 1 Çorba K. Un
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su
Hazırlanışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Tencereye biraz sıvıyağ koyup etleri kavuruyoruz. Soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Tane karabiber ve defne yaprağı ekliyoruz. Ununu döküyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar soğuk su döküp karıştırıyoruz. Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
Çekirdeklerini çıkartıp içlerini oyuyoruz. Sıcak su ve biraz zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencereye ayvaları koyup haşlıyoruz. Ayvalar suyunu çektikten sonra pişen eti ayvaların içlerine paylaştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırına girebilecek tencerede fırına sokuyoruz. Eğer tencere fırın için uygun değilse borcam bir kalıba koyabiliriz.
Fırında biraz daha pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Yorum Gönder