Böyle havalı yemek isimlerine bayılıyorum:)
Bazen ismi görünce vaovv yapasım geliyor valla:))))
Mesela şimdi okuyunca tarif adını "kızarmış kabak" ismi janjanlı geliyor kulağa:)
Kabak kızartması yazsam ..."ay !!!bu ne ayolll yapamayını döverler kızımmmm psikolojisi oluyor:))))
Hele böyle yemeğin önünde yatak ismi geçiyorsa zor geliyor insana:))))Atıyorum püre yatağında bilmem ne usulü tavuklu ıspanak vs. gibi bir isim...İlk anda vayyy çekiyorum hemen...Kesin zordur ön yargısıyla okuyorum:))))Okuduktan sonra da anlıyorum ki yatak kelimesi işin büyüsü:)))) Ama yine de yemeklerde janjanlı isimler kulağa hoş geliyor haksız mıyım ?:)))
SOFRİTO Soslu Kızarmış Kabaklar İçin,
Malzemeler:
5 Adet Kabak
2 Adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Tuz
Kızartma için ,sıvıyağ
Yapılışı:
Kabakları dilimleyip sıvıyağda kızartıyoruz.(ben airfryer'da kızarttım)
Sos tenceresine domatesleri rendeliyoruz.
Sofritoyu,sarımsağı,sirkeyi,şekeri,tuzu ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen sosu ,kabakların üzerinde gezdirerek servis yapıyoruz.
Yorum Gönder