0

Bu aralar muffinlere taktım. Artık böyle lokmalık kekler yapmak daha pratikmiş gibi geliyor. Hani annelerimiz bir yemeğe takar ve sürekli aynı şeyi yapardı ya,  benim durumumda şu aralar aynen öyle :) Tek fark ben içindeki malzeme ile habire oynuyorum :)

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy elma
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 adet kabartma tozu ve vanilya
Yapılışı:
  1. 3 yumurta akını 1.5 bardak şekerle çırpıyoruz. Yumurta sarılarını da katıp çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Üzerine elma hariç tüm malzemeleri katıp karıştırıyoruz.
  3. Elmaları soyup minik minik küpler halinde doğrayıp keke katıyoruz. Şöyle bir karıştırıyoruz. Muffin olduğu için zaten kekin alt tarafına düşme riskleri olmuyor :) 
  4. Muffin kaplarımıza kepçe yardımı ile kek hamurunu döküyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top