Merhabalar canımmmm blogcanlarım:)
Bugün size hafif,pratik ve lezzetli yumuş yumuş bir börek tarifi vereceğim.
Emre maalesef yüz vermedi yine ama biz karı koca çok severek yedik.Şimdi de sevgili böreğimiz sizin huzurlarınızda:)))
Afiyette kalın inşallah:)
Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum.
Sebzeli Böreğimiz İçin,
Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
ayçiçek yağı ,yoğurt,tuz,
süslemek için,
çörek otu
susam
Yapılışı:
Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz.
Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.
Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz.
Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz.
Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Yorum Gönder