0
Bir şey yapsam şöyle çikolatalı ama bu sefer biraz değişiklikte olsun mesela ortada ganaj ile biraz ıslak hafif kahveli olsunmu ?Olsun tabii yaa:)




Ayrıca şunuda belirtmeden geçemicemki sana kek diyen benden değildir :))))


ÇİKOLATALI-KAHVELİ DİLİM(22 cm lik yuvarlak kalıp veya orta boy dikdörtgen borcam)

3 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
100 gram erimiş tereyağı
100 ml süt kreması
2 çorba kaşığı nutella
1,5 yemek kaşığı nescafe classic
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1,5 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı un

Arasına;
100 ml süt kreması
150 gram bitter çikolata






Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpalım.Erimiş yağ,krema,nutella,2 yemek kaşığı sütte çözünmüş kahveyi ilave edip çırpmaya devam edelim.




Kuru malzemeleri eleyerek karışımın içine katalım ve çok çırpmadan sıvı malzemelere yedirip kek hamurumuzu elde edelim.




100 ml sıvı kremayı çok düşük ısıda ılınanan kadar ısıtalım.Ilınan kremaya çikolatayı ilave edip karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.(benmari usülüde eritebilirsiniz ama daha uzun sürüyor)


Yağlayıp unladığımız kalıba hamurun yarısını boşaltalım.Ortasına kenarlara çok yaklaştırmadan ganajı döküp kalan hamuruda üzerine dökelim.(yani kenarla ganaj arası 1cm kadar boşluk kalsınki soğuyunca kalıba yapışmasın)Ganajla hamurun birbirine karışması önemli değil.

160 derece ön ısılı fırında yaklaşık 20-25 dakika kürdan batırıldığında kek kısmı kuru kalacak şekilde olana kadra pişirelim.





Afiyet Olsun...



Not:Ben sıkı dokulu olsun istediğim için kabartma tozu veya karbonat kullanmadım.Siz illa kabarsın diyorsanız 1 çay kaşığı karbonat veya 1 pkt kabartma tozu katabilirsiniz....

Yorum Gönder

 
Top